Page arrow

Natječaj časopisa k.

Large 6833841224 91f405f31b z
Nedjelja
13.07.2014.
Uredništvo k., studentskog časopisa za književnost, književnu i kulturnu teoriju, raspisuje natječaj za objavu radova u 12. broju časopisa. Novi broj časopisa primarno je usmjeren na razmatranje suvremene komparatistike u regionalnom kontekstu. Broj će se baviti metodologijom komparativne književnosti na području zemalja bivše Jugoslavije – u pojedinim nacionalnim kontekstima i općenito u okviru regionalnog izučavanja književnosti. 
Uz problematiku raznih aspekata pojedinih književnih polja (vlastitog i susjednih zemalja – Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije) i institucionalnog prelamanja disciplinarnih okvira književne povijesti i teorije, odnosno prije svega opće metodologije komparatistike na ovom području, usmjereni smo i na zajedničke književno-
povijesne preokupacije.

Objedinjenje ovih triju aspekata bavljenja komparatistikom u regionalnom kontekstu prvi je korak u pokušaju uspostavljanja regionalne platforme u okviru koje bi se ponovno adresirale zajednički književno-povijesni problemi kao i metodologija komparatistike, te otvorili novi aspekti regionalnog proučavanja književnosti. Studije o pojedinačnim autorima, te radovi koji se ne dotiču spomenutih tematskih okosnica neće biti razmatrani u ovom broju časopisa.
Posebno pozivamo studente komparativne književnosti i srodnih humanističkih i društvenih usmjerenja na području zemalja bivše Jugoslavije da se odazovu svojim radovima. Tražimo radove koji nisu prethodno objavljivani i dotiču se regionalnog proučavanja književnosti ili nekog od književnih polja zemalja bivše Jugoslavije, te zajedničkih književno-povijesnih, ali i metodoloških problema, uz osvrte na institucionalne uvjete proizvodnje znanja u okviru regionalnog proučavanja književnosti. 
Radove, kao i pitanja u vezi s radovima možete slati na elektronsku adresu uredništva časopisa: k.casopis@gmail.com
Rok slanja: 1.9.2014.

foto: Kristina Alexanderson

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu