Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

MediaLab - besplatna novinarska školica

Large medialab
Četvrtak
26.04.2012.

Portal KULTURPUNKT.HR u suradnji s nezavisnim medijima FADE IN i FILMAKTIV organizira MediaLab - besplatnu novinarsku školicu za mlade i buduće novinare u području suvremene nezavisne kulture. Program će biti održan u Rijeci i Zagrebu, a prijave su u tijeku.

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora/novinara, posebice onih koji prate kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Fantastično dobra institucija Fade In i udruga Filmaktiv organiziraju novinarsku školicu pod nazivom MediaLab. Ovogodišnji edukacijski program sadržava nekoliko različitih modula: radionice novinarstva gdje će polaznici biti upoznati s različitim novinarskim žanrovima; radionice audio-vizualnih priloga kroz koje će se polaznici upoznati s proizvodnjom multimedijalnih sadržaja; seriju predavanja na kojima će polaznici steći uvid u različita pod-područja djelovanja nezavisne kulturne scene (slobodne licence, aktivističke prakse, suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, suvremene izvedbene umjetnosti, video aktivizam...); i konačno praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavu na portalu Kulturpunkt.hr te rad na terenu). Nakon edukacijskog programa, u razdoblju od polovine lipnja do polovine listopada po troje će polaznika sudjelovati na terenskim radionicama koje će se održavati u različitim gradovima u Hrvatskoj.

Školica MediaLab bit će održana u razdoblju od 14. svibnja do 13. lipnja 2012. u net.kulturnom klubu mama u Zagrebu, te u klubu Molekula u Rijeci. Detaljni raspored i program polaznici će dobiti prilikom prvog susreta.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi od 18 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni...), dakle svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene nezavisne kulture. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva.
Ovaj edukacijski program je besplatan za sve.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:
. ime i prezime
. kontakti (telefon ili gsm, e-mail adresa)
. kratki životopis (do 150 riječi)

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka.

Prijave treba slati na novinarska.skolica@gmail.com pod naslovom – 'Prijava za MediaLab – Zagreb' ili 'Prijava za MediaLab – Rijeka' (ovisno o gradu u kojem želite pohađati program), najkasnije do 6. svibnja 2012.

Svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 11. svibnja 2012.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu