Page arrow

Književnost i znanost

Large 140341111 47c725f732 z
Ponedjeljak
08.12.2014.
Klub studenata PMF-a Ćumez objavljuje natječaj za najbolju priču, pjesmu te fotografiju pod nazivom Kvant književnosti i fotografije. Tema natječaja je slobodna, ali će u posebnoj kategoriji biti radovi koji će se referirati na temu Znanost dostupna svima. Ideja je da radovi pokušaju dočarati blizinu znanosti u svakodnevnici.

Na natječaju mogu sudjelovati svi studenti, bivši studenti i zaposlenici Prirodoslovno-matemtičkog fakulteta te mladi znanstvenici, znanstveni novaci ili polaznici doktorskih studija na institutima, ukratko: ljudi usko vezani za znanost. Dakle, ne samo autori vezani uz PMF i prirodoslovne znanosti. Prijaviti se mogu s neobjavljenim pričama i pjesmama slobodne tematike. 
Pjesme, priče i fotografije će se objaviti po završetku natječaja na stranici Cumez.org. Uz glasove ocjenjivačkog povjerenstva te glasove čitatelja, najbolje priče i pjesme bit će nagrađene. Sve pjesme i priče odabrane od strane ocjenjivačkog povjerenstva bit će izvedene na recitalu na kojem će se, uz čitanje, održati i svečana dodjela nagrada, a fotografije će biti izložene.
Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom, na adresu knjizevni.klub.cumez@gmail.com s naznakom "Kvant književnosti i fotografije" te sa šifrom, a u posebnom dokumentu se šalju podaci o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail te povezanost sa znanošću - točno navesti student kojeg odsjeka, ili radno mjesto).

Podaci o autoru ne moraju se s rezultatima natječaja objaviti javno, ali u mailu mora biti izražena želja za tim. Želja za anonimnošću bit će poštivana. Svaki autor može sudjelovati s maksimalno tri rada u kategoriji (pjesma, priča ili fotografija; šaljete i priče i pjesme i fotografije, moguće je poslati maksimalno devet radova).
Radovi se primaju do 1.siječnja, zaključno do ponoći. 
Rezultati najtečaja biti će objavljeni na Facebook stranici i na webu, a svi će dobitnici biti obaviješteni mailom. Recital i izložba će se održati prema dogovoru.

foto: Justin Kent

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu