Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Drenovo 3D

Large 8080033161 8a2f255955 z
Četvrtak
29.01.2015.
Zahvaljujući softverima za 3D modeliranje i uređajima za 3D printanje, svaka zajednica, ma koliko mala i (ne)razglašena bila, može stvarati vlastite jedinstvene prepoznatljive suvenire.
Upravo zato drenovska udruga Bez granica, koja stoji iza razvoja Zavičajnog muzeja Drenove, i Gradska knjižnica Rijeka, partneri u razvoju inkubatora 3D printanja za djecu i mlade, raspisuju poziv u potrazi za idejnim rješenjem drenovskog suvenira koji će se i izraditi i 3D printati u Gradskoj knjižnici Rijeka. 
Natječaj se odvija u 3 kategorije među kojima svaka ima svoje specifične karakteristike, zahtjeve i očekivanja.

Kategorija 3D Junior namijenjena je predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci (od 5 do 15 godina starosti). Prijedlog suvenira treba biti izrađen tradicionalnim likovnim tehnikama (glinamol, plastelin, crtež…) te opisan u pismenom obliku kao priča koja odgovara na pitanja o njegovom značenju, širem kontekstu i razlozima zašto je upravo to dobar drenovski suvenir. Prema ideji stručnjak za 3D modeliranje će izraditi pobjednički prijedlog koji će se i printati u Gradskoj knjižnici Rijeka.  

Kategorija 3D Srednjak namijenjena je srednjoškolskoj dobi (15 - 19 godina starosti). Prijedlog suvenira treba biti izrađen računalnim programima za crtanje i dizajniranje, ne nužno u programima za 3D modeliranje. Prijedlog je potrebno i predstaviti u fizičkom obliku modelima od tradicionalno korištenog materijala te opisan u pismenom obliku kao priča koja odgovara na pitanja o njegovom značenju, širem kontekstu i razlozima zašto je upravo to dobar drenovski suvenir. Prema ideji stručnjak za 3D modeliranje će izraditi pobjednički prijedlog koji će se i printati u Gradskoj knjižnici Rijeka.  

Kategorija 3D Profesionalac namijenjena je svim odraslim osobama (19+), a u konkurenciju se mogu uključiti i mlađi kandidati koji profesionalno rade s programima za 3D modeliranje. Prijedlog suvenira u kategoriji profesionalac treba biti izrađen u softveru za 3D modeliranje i prilagođen za 3D printanje. Prijedlog treba biti i opisan u pismenom obliku kao priča koja odgovara na pitanja o njegovom značenju, širem kontekstu i razlozima zašto je upravo to dobar drenovski suvenir.

Pobjednike u svakoj kategoriji izabrat će stručna komisija u sljedećem sastavu: Damir Medved (predsjednik drenovske udruge Bez granica), Sven Maričić (profesor Tehničkog fakulteta u Rijeci i stručnjak za 3D printanje i modeliranje) i Dražen Vitolović (profesor Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci).

Pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju besplatnu godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici Rijeka, knjigu Makers: The New Industrial Revolution Chrisa Andersona, mogućnost besplatnog korištenja 15 sati 3D printera i potrebnog materijala u Gradskoj knjižnici Rijeka te će njihovi radovi biti opširno predstavljeni u GKR Labu.

Prijedlozi se šalju na mail magazin@gkri.hr. Rok predaje je 31.3.2015., a pobjednik će biti poznat u travnju.  

Uz tekst koji predstavlja ideju i priču potrebno je priložiti i potreban vizualni materijal, fotografije prijedloga rješenja te u kategorijama Srednjak i Profesionalac i dokument računalno izrađenog 3D modela. 

Za sva pitanja možete kontaktirati mail magazin@gkri.hr , telefon 051/32 00 16 ili mobitel 091/782 45 70.

izvor: GKR
foto: Creative Tools

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu