Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Vječni fašizam u današnje doba

Large razglednica
Četvrtak
20.12.2012.

Daša Drndić napisala je tekst potaknuta jednim osobnim i jednim javnim događajem: prvi je privremeni boravak u Beogradu, a drugi je emisija Pola ure kulture u kojoj se odvio napad na Juricu Pavičića koji je, pak, par dana ranije u kolumni napao Slobodana Novaka.

Drndićka se pozvala na pojam Umberta Eca 'ur-fašizam' ili 'vječni fašizam' te je razvila svoje viđenje elemenata 'puzećeg fašizma' koji postaju prisutni u javnom prostoru oko nas.

Kakve to veze ima s Beogradom, budućim gradonačelnikom Zagreba, razglednicama, 'horvatskim' jezikom, ljevicom, desnicom i Pavičićem? Pročitajte u njenom kratkom tekstu na portalu H-alter (koji je preuzet iz emisije Praskozor Trećeg programa Hrvatskog radija).

izvor: H-alter
foto: marilyn cvitanic

Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage dasa 1 05.06.2018.

Perpetua Daša

U sjećanje na veliku književnicu, antifašistkinju, intelektualku, fajtericu i Booksinu dragu prijateljicu, Dašu Drndić (1946. - 2018.)

Piše: Luka Ostojić

Piščev dnevnik
Homepage dasa a 14.09.2015.

Tko o čemu, baba o uštipcima

Za rubriku 'Piščev dnevnik' uz Davida Albaharija počinje pisati i Daša Drndić. U prvom tekstu odmah krećemo na Pag, u potisnutu prošlost.

Piše: Daša Drndić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu