Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

U potrazi za Cervantesom

Large cervantes
Srijeda
30.04.2014.

Miguel de Cervantes Saavedra, jedan od najvažnijih književnika u svekolikoj povijesti književnosti, rođen je 29. rujna 1547. u starom sveučilišnom gradu Alcalá de Henares blizu Madrida, a u umro je 22. travnja 1616. u Madridu.

Pokopan je u crkvi Sv. Trojstva 23. travnja. Skupina znanstvenika započela je prije par dana prvu fazu potrage za posmrtnim ostacima čuvenog literata.

Luis Avila, stručnjak za georadarska mjerenja, rekao je:

"Georadar nam ne može točno pokazati radi li se upravo o tijelu pisca, ali nam može signalizirati mjesto ukopa. Osjetljiv dio posla potom ostaje arheolozima i pravnicima koji trebaju doći do kostura i odrediti radi li se o Cervantesu."

Potraga bi mogla potrajati mjesecima. Prva faza stajat će 12.000 eura, a cijeli proces možda i cijelih 100.000 eura. Utvrdi li se da su na tom mjestu doista Cervantesovi ostaci, oni će i nadalje ostati u crkvi, jedino što će mjesto biti i službeno obilježeno kao posljednje počivalište autora Don Quijotea, bistrog viteza od Manche.

Što će se dogoditi ako se pokaže da tamo uopće nije Cervantes – nismo doznali.

izvori: BBC, e-novine
foto: M. Peinado

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu