Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Turneja Broda kulture

Large brod
Srijeda
25.06.2014.

Ima li života izvan nogometa? Pravo pitanje je ima li života izvan osmine finala World Cupa, ali ne brzajmo s odgovorima, pričekajmo još rasplet u skupinama G i H.

MasterCard Brod knjižara razvit će svoja jedra i po osmi put za redom zaploviti Jadranskim nam morem plavetnijim neg su dresovi ijedne reprezentacije, uključujući i onaj urugvajski.

Plovit će ta barka literarna od 26. srpnja do 9. kolovoza i usput posjetiti 14 bajkovitih lokacija. Od Makarske, pa sve do Rogoznice.

Ove godine zemlja partner Republika je Poljska. U skladu s tim, na brodu će se naći i troje poljskih literata: Artur Grabowski, Wojciech Kuczok i Jacek Dehnel. Također, među pokroviteljima ove morsko-književne manifestacije su Veleposlanstvo Republike Poljske te Poljska kulturna udruga M. Kopernik iz Zagreba.  

Glavna nagrada regionalnog natječaja za naj kratku priču, a koju već petu godinu za redom raspisuje MasterCard Brod knjižara - Brod kulture, pripala je Andyju Jelčiću za priču Šaptačica. Na natječaj je pristiglo, kažu ljudi, preko 300 priča. Andy će također biti na Brodu kulture, a priča će mu se naći rame uz rame s još dvadeset priča u knjizi 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014.

Čestitamo gospodinu Jelčiću, a svima želimo mirno more i da ih ne napadne mitološko biće u narodu znano kao Megaoktopus.

izvor: culturenet
foto: Patrick McDonald

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu