Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tko je Georges Perec?

Large perec
Ponedjeljak
23.03.2015.

Mjesec ožujak poznat je i slavan mjesec. Toliko poznat da ima i svoje pivo na čemu mu zavide svi drugi mjeseci. Ne čudi stoga što je baš ožujak odabran kao Mjesec Frankofonije ili Mois de la Francophonie.

U kombinatu smo, ne treba to možda naglašavati, no hajde, veliki ljubitelji francuskog jezika kojemu smo posvetili i cijeli jedan dan u tjednu. I to, molim vas, srijedu – jedan od naših omiljenih dana.

No pustimo sad nas i naluknimo se malo prema aktivnostima vezanim uz slavlje ovog milozvučnog jezika. Meandar Media i Francuski institut u naredna će četiri dana pokušati odgovoriti na pitanje – Tko je Georges Perec?

Šaljivdžije će dometnuti – izumitelj pereca. Georges Perec je, dakako, pisac, a ne izumitelj popularnih vrsta peciva.

Danas će u Medijateci, u 18:00, predstaviti dva njegova romana: Život način uporabe i Ispario. Perecova djela predstavit će Sanja Lovrenčić, Krešimir Bagić, prevoditeljica Vanda Mikšić i urednik Branko Čegec, a glumac Rene Medvešek čitat će probrane ulomke na francuskom i hrvatskom jeziku.

Sutra, na istom mjestu i u isto vrijeme, bit će upriličena projekcija snimke razgovora s Georgesom Perecom.

Christelle Reggiani, profesorica na pariškoj Sorboni održat će predavanja na temu Pereca i njegove poetike. Prvo sutra u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, dan poslije na Sveučilištu u Zadru, te u petak opet u Zgarebu, ali ovaj put u Medijateci.

Ovim putem potičemo vas, nagovaramo: dođite i doznajte tko je Georges Perec. Danas-sutra doći ćete do Bookse na kavu i svi će znati sve o Perecu. Tog dana pomislit ćete: huh, dobro je da sam poslušao ove s booksa.hr.

izvor: promotivni materijal
foto: Georges Perec (2010jade1)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu