Page arrow

Šušur s Korčule

Large susur fotka publika
Srijeda
06.08.2014.
ŠUŠUR! Festival od riči već treće ljeto donosi večernje književno i glazbeno osvježenje te promovira lokalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Festival se održava 11. kolovoza, a ove godine predstavlja i u goste poziva jedinstven koncept aktivnog treninga poezije - Pesničenje
Svoje pjesničke potencijale predstavit će poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori. Nastupaju Ružica Dević, Irena Delonga Nešić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Marko Tomaš, Ivan Velisavljević, Višnja Janošević, Bojan Marković, Aleksandar Nikolić, Marko Aksentijević, Tamara Bijelić, Jelena Vidović, Darinka Krstulović, Tugomir Matić i drugi pjesnici namjernici. 
Po završetku pjesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua Ewox i Tamarinsky.

Pesničenje je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pjesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni: pjesnicama i pjesnicima, novima i davnima, početnicima i slavnima, miljenicama i odmetnicima, divljakušama i prijestupnicima, osjetljivim i prevrtljivim, vrijednim i posustalim, ali svakako neodustalim! Kao putujući festival, P(j)esničenje je do sada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije. 

izvor i foto: promo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu