Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sociologija književnosti

Large ffzg
Ponedjeljak
25.08.2014.

Od 28. studenog do 1. prosinca, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, održat će se Studentska konferencija Perspektive suvremene komparatistike: Sociologija književnosti.

"Ma što to? Kaj? O čem se tu radi?", pitate se.

Najbolje je priupitati u Klubu studenata komparative književnosti. Evo što kažu:

"Na dosadašnjim smo konferencijama u Zagrebu i Beogradu započeli regionalno umrežavanje, uspostavili platformu za suradnju i pobliže sagledali specifične nacionalne pristupe izučavanju književnosti. Kao zaključak se nametnula ideja regije kao jedinstvenog kulturnog prostora koji traži propitivanje dosad prevladavajućeg nekritičkog uvoza i primjene zapadnoeuropskih i angloameričkih metodoloških pristupa i teorijskih okvira.

Međutim, kako bi regionalno zamišljena platforma za izučavanje književnosti uopće mogla funkcionirati, smatramo da je prije svega nužno izbjeći opasnost nepromišljenog poimanja regije kao monolitnog kulturnog prostora te u obzir uzeti u njoj prisutne asimetrične odnose i nerijetko jednosmjerna kretanja kulturnog kapitala. Sukladno tomu, kao širi metodološki okvir ove konferencije odredili smo sociološki pristup izučavanju književnosti."

U slučaju da ste zainteresirani za sudjelovanje na konferencije, znajte onda i to da se prijaviti možete do 1. listopada, a obrazac za prijavu dostupan je na stranicama Filozofskog.

izvor: kulturpunkt
foto: Chris

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu