Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Saundersu The Folio Prize

Large saunders
Utorak
11.03.2014.

Kad smo prije mjesec dana dojavili finaliste nove knjiške nagrade – The Folio Prize, kroz cijev smo tekst prvo proslijedili u podrum gdje Booksini volonteri iz nekoliko europskih zemalja biraju fotografije za svaku pojedinu vijest.

To je težak i zahtjevan posao. Naši volonteri u podrumu prvo moraju prevesti vijest na neki od jezika koji razumiju (slabo divane po naški), onda odbaciti nebitno, izvući sukus, srčiku same vijesti, i tek potom raspraviti koju bi fotografiju uopće bilo dobro staviti. Kad se dogovore slijedi potraga. Za vijest o finalistima The Folio Prize odlučili su pronaći fotografiju Georgea Saundersa i evo, posve slučajno, Saunders je i pobijedio!

Stoga će, logično, staviti opet istu fotografiju. Podsjetimo, Saundersu je kao pobjedniku pripao ček na 40 tisuća funti. Usput budi rečeno, pobjednička knjiga zapravo je zbirka priča i zove se Tenth of December.

foto: Jeremy Sternberg

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu