Page arrow

Sastanak u DHK-u

Large hrtdhk
Srijeda
26.03.2014.

Prije otprilike mjesec dana dojavili smo o javnom prosvjedu kojega su iz središnjice Društva hrvatskih književnika uputili na adresu državne dalekovidnice.

Prosvjed je, čini se, donekle urodio plodom. Glavni ravnatelj HRT-a, Goran Radman i urednica Trećeg programa Hrvatskog radija, Rajka Rusan, otišli su u vižite književnicima. Primio ih je predsjednik DHK-a, Božidar Petrač, a sastanku su nazočili i predsjednik HDDU-a, Boris Svrtan, dopredsjednik Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava, Paolo Sfeci, i još troje članova DHK-a.

U, kako se ističe, tolerantnoj i srdačnoj atmosferi, divanilo se o "traženju načina unaprjeđenja praćenja i emitiranja programskih aktivnosti vezanih uz književnost, umjetnost, obrazovanje i znanost na programima HRT-a".

Također, gospodinu Radmanu uručeno je pismo potpisano od strane Petrača, Sfecija i Svrtana, a u kojemu se, između ostaloga, "upozorava na nepovoljne autorske ugovore koje HRT sklapa s književnicima, dramskim i glazbenim umjetnicima."

Naše simpatije su, kao i uvijek, na strani umjetnika.

"Jesu li?", priupitali smo za svaki slučaj.

"Šta?", Mika je na trenutak pokrila dlanom slušalicu jer smo je prekinuli usred razgovora s New Yorkom.

"Jesmo li još uvijek na strani umjetnika?"

"Pričam na telefon majka mu stara! S New Yorkom. Gdje vam je kućni odgoj?"

Slegnuli smo šutke ramenima.

"Just a second, please, i have three comedians in the office…", rekla je u slušalicu, a onda nama: "Jel doma kod kuće isto tako prekidate roditelje dok pričaju na telefon? Gdje vam je kućni odgoj? Ostao na klaviru dok ste cijepali drva? Da vidim to…"

Predali smo joj vijest o sastanku HRT-a i DHK-a.

"Ne znam sama šta reć, morali bi biti na strani umjetnika, ali ni HRT nije za bacit. Ma ostavite ovako kako je… hello, i'm so sorry…"

Dakle - naše simpatije su, kao i uvijek, na strani umjetnika.

izvor: DHK
foto: luis echanove

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu