Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Roslund i Thunberg u Zagrebu

Large roslund thunberg
Srijeda
13.05.2015.
Od 18. do 24. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se Zagreb Book Festival, novi književni festival kojeg organizira Naklada Ljevak u suradnji s dvadesetak drugih hrvatskih nakladnika. Ove godine će svoje književno stvaralaštvo predstaviti zemlja-gost Švedska, čiji kriminalistički romani u posljednje vrijeme osvajaju svijet. 
U Zagreb nam ovom prigodom stiže novi švedski spisateljski dvojac Anders Roslund i Stefan Thunberg. Zajedno su napisali roman Medvjeđi ples temeljen na istinitim događajima iz života trojice braće iz kriminalne skupine, u švedskim medijima znane kao Vojnička banda. Njihov četvrti brat, koji jedini nije bio upleten u kriminalne radnje, sam je autor Stefan Thunberg, nekima poznat kao scenarist popularne švedske TV-serije o inspektoru Wallanderu. 
Roslund je, zajedno s Håkanom Hellströmom, autor krimića poput Tri sekunde, Pretinac 21, Zvijer ili Ćelija 8, koji su među ostalima prevedeni i na hrvatski. Njih su dvojica dospjeli i na listu bestselera New York Timesa i osvojili najprestižniju švedsku književnu nagradu za pisce trilera, Glasnyckeln
Od ostalih gostiju tu će se naći i Jens Lapidus, švedski odvjetnik kaznenog prava i najprodavaniji autor krimića u Švedskoj, te Ece Temelkuran, kontroverzna turska književnica i novinarka koja će ovom prilikom predstaviti hrvatsko izdanje svojeg romana Žene koje pušu u čvorove.
Program festivala je dostupan na službenoj stranici.

Lina Gonan
Izvor: Najbolje knjige
Foto: ZG Book Fest

***

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu