Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razgovor sa Zoranom Žmirićem

Large  mirke
Utorak
25.11.2014.

Jednim okom uvijek pratimo kaj se događa u hrvatskoj književnosti i tamo često skužimo Zorana Žmirića (1969), riječkog pisca i mužikaša.

Zoran Žmirić autor je hvaljenog romana Blockbuster iz 2009. (ranije još Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man i kasnije - Riječke rock himne), a nedavno je objavio i novi roman zanimljivog naslova – Snoputnik.

U ovom povodu ekipa s Lupiga.com razgovarala je s Kizom.

"Moja namjera je bila napraviti višeslojan roman, koji na pojavnoj razini funkcionira kao putopis, gdje jedan mladić putuje od točke A do točke B, u klasičnom postavu putopisa – na putu sreće zanimljive ljude i uči nešto o životu. Na nekoj drugoj razini je to trebao biti roman svijesti koja osluškuje pitanja koja nama na neki način promiču, npr. treba li slušati u životu srce ili razum. Nisam se tu bavio nametanjem odgovora ljudima, već im dao materijal za razmišljanje. Fantasy nije definitivno, ali nije mi mrsko da netko i na taj način vidi rukopis", kaže Žmirić.

Intervju u cijelosti pročitajte na lupiga.com.

foto: facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu