Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razgovor s Ivanom Hercegom

Large poezija
Ponedjeljak
02.04.2012.

Ivan Herceg cijenjeni je i nagrađivani pjesnik, urednik knjiga i časopisa. Međutim, veću medijsku pažnju stekao je tek ulaskom u svijet proze, tj. objavljivanjem zbirke priča Goli u izdanju Profila.

Davor Mandić razgovarao je s Hercegom o nizu tema među kojima su razlika između pisanja poezije i proze, erotika i popularna kultura kao teme i lajt-motivi Hercegovih priča, stanje hrvatske poezije i, naposljetku, časopis Poezija kojeg Herceg uređuje.

Herceg navodi kako pokušava pisati priče kakve i sam voli čitati, dakle 'dramatične i opasne'. Erotika i tehnologija pojavljuju se u njegovim pričama kao nezaobilazne teme suvremenog svijeta koje ne smiju biti tabu, pogotovo ne u književnosti. Naposljetku, Herceg iznosi niz poraznih ocjena o stanju poezije među domaćim kritičarima, te pogotovo na području državne potpore koja je poeziju ove godine potpuno marginalizirala. Kakva će biti budućnost izdavaštva poezije u ovakvoj situaciji, nitko ne zna!

Puni tekst pročitajte na stranici Novog lista.

foto: oschene
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage goli otok 06.05.2012.

KRITIKA 149: Ivan Herceg

Herceg je posvećen isprobavanju sižejnih postupaka i pogleda na tematski krug; svaki novi naslov nas vodi drugačijim narativnim putem.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu