Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Priča o Attacku

Large attack knjiga 630
Ponedjeljak
29.09.2014.
Projekt Autonomne tvornice kulture ili kulturnog centra pokrenut je u Zagrebu 1997. godine i u različitim je inkarnacijama uspio opstati do danas. Ljetos objavljena knjiga Naša priča: 15 godina ATTACK!-a (ur. Boris Koroman, Sunčica Remenar, Sven Cvek i Sanja Burlović; AKC Attack, Zagreb, 2014.) sastoji se od dijaloga, intervjua, socioloških i etnografskih osvrta, osobnih svjedočanstava i mnoštva arhivskog materijala. Osim priče o ATTACK!-u, knjiga nudi i dio povijesti hrvatskog društva (1997.-2012.), ili barem pogled na to kako je ona izgledala iz rubne pozicije zagrebačke alternativne kulture.

U srijedu u 19 sati u Galeriji Nova održat će se promocija knjige: očekuje nas razgovor s autori(ca)ma knjige o ATTACK!-u, o autonomiji i prostoru njegovog djelovanja, o DIY kulturi, hrani, muzici, politici, uličnim performansima, o učenju na vlastitim greškama, te o tome kako natjerati Sanju Doležal da pjeva pank. Uvodnu riječ imat će Dea Vidović i Ben Perasović, a razgovor će moderirati Iva Zenzerović Šloser.
Nakon razgovora bit će otvorena i izložba o ATTACK!-u čiji postav potpisuje Nikola Mijatović Bangavi. Uz izložbu plakata i materijala iz arhive ATTACK!-a bit će otvorena čitaonica koja prati društveni kontekst u kojem je Autonomna tvornica kulture nastala i razvijala se kao Autonomni kulturni centar. Sadržaj čitaonice osmišljen je u suradnji WHW-a (Martina Kontošić) s Knjižnicom/Infoshopom Pippilotta koja djeluje u prostorijama ATTACK!-a u Pierottijevoj 11 u Zagrebu.

Izložba i čitaonica bit će otvorene do 31.10., a četvrtkom u 18 sati održavat će se projekcije ATTACK!-ovog video materijala

Samu knjigu možete slobodno preuzeti na Attackovoj web stranici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu