Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nowotny u Mami

Large stefan nowotny 630
Nedjelja
02.11.2014.

U sklopu projekta Kritika danas - teorija i praksa, u net klubu Mama 23. listopada gostovao je njemački filozof, teoretičar i sveučilišni profesor Stefan Nowotny. Razgovor u organizaciji Kurziva, Kulturtregera i Multimedijalnog instituta prošao je u prikladnom tonu - uz mnogo pitanja i teorija, uz puno kritike i publike, te uz mnoštvo upitnika i uskličnika nakon samog predavanja.

Na predavanju je bila i Tihana Bertek s Kulturpunkta koja je u tekstu navela da bismo, po Nowotnyju, o kritici "trebali razmišljati onkraj podjele na kritiku i post-kritiku, na način koji nije više obilježen nizom modernističkih shvaćanja kritike –  primjerice, pretpostavkom svjesnog subjekta – ali koji istovremeno ipak ne zaboravlja afirmirati post-kritičke geste."

Ukoliko ste propustili predavanje ili ukoliko želite ponovno proći kroz ključne Nowotnyjeve teze, preporučujemo Tihanin tekst, a uskoro nas očekuje i snimka samog predavanja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu