Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Novi crteži književnih djela

Large matt kish
Utorak
02.10.2012.

Prije nekoliko mjeseci prenijeli smo vijest o izlasku knjige Grafički kanon, 1. dio. Knjiga sadrži ilustracije i stripove koji u kratkoj formi prerađuju kanonska književna djela. Prvi dio počeo je Epom o Gilgamešu, a završio je Opasnim vezama. Odmah je najavljen izlazak drugog i trećeg dijela knjige na jesen. Sad je objavljen drugi dio.

Drugi dio zove se Grafički kanon, 2. dio: od 'Kublaj-kana' preko sestara Brontë do 'Slike Doriana Graya'. Urednik knjige je Russ Kick. Kao što naslov sugerira, knjiga sadrži sva poznata djela iz 19. stoljeća, a poslasticu predstavlja adaptacija Alise u zemlji čudesa koja se sastoji od 16 stranica crteža Dame Darcy.

Portal Flavorwire ekskluzivno prenosi neke od ilustracija iz knjige. Tako na ovoj stranici možete naći grafičke prerade djela kao što su Ponos i predrasude (adaptirali Huxley King i Terrence Boyce), Poeov Gavran (Yien Yip), Moby Dick (Matt Kish), Vlati trave (Dave Morice) i druga djela iz navedenog razdoblja.

izvor: Flavorwire
foto: PPappas58

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu