Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nogometni Hamurabi

Large diego maradona
Srijeda
21.08.2013.
Javnost će u londonskom British Libraryju dobiti priliku uživo vidjeti knjigu iz 1863. koja je bitno utjecala na jedan suvremeni segment društvenog života u preko 200 država svijeta. Doduše, ono što će jednima zvučati (i biti) veličanstveno, drugima će biti potpuno nevažno i odbojno. Radi se o knjizi Football Association Minute Book koja je prva formalno definirala pravila nogometa.
Knjiga, koju je rukom napisao Ebenezer Cobb Morley, sadrži 13 osnovnih pravila i vremenski raspored sastanaka engleskog nogometnog saveza u londonskoj gostioni Freemasons' Tavern
Knjiga će biti izložena odmah do pisaćeg stola Jane Austen i do znamenitog dokumenta Magna Carta iz 13. stoljeća. Jude England, pročelnica odjela za društvene znanosti British Libraryja, ne vidi u tome ništa neobično: "Ljudi ne znaju da posjedujemo ovakvu građu. Oni nas povezuju s religijskim i književnim djelima, ali mi imamo i ogromnu sportsku kolekciju. Ovo je dio naših napora da otvorimo ovu instituciju široj publici."
izvor: The Independent
foto: Ross Hawkes

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu