Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Noć knjige 2014.

Large noc knjige vizual 1
Četvrtak
17.04.2014.

Bliži nam se i treća po redu Noć knjige (23.travnja) u kojoj obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava. Noć knjige 2014. održat će se u 156 hrvatskih mjesta i gradova. Najviše događanja biti će u Zagrebu – 179 pojedinačnih programa. Igra brojki dalje kazuje da će 370 sudionika priredilo 700 programa, a gostovat će i 200 pisaca.

Za sve one koji će ostati doma, HRT je na 3. programu priredio filmski maraton ekranizacija književnih predložaka, na radiju će čitati ulomke iz preporučenih književnih djela, nakladničke kuće donirale su knjige koje će se pokloniti hrvatskim bolnicama i zatvorima. No, kako bi rekao onaj voditelj s tv-prodaje, ni to nije sve!

U zagrebačkom Botaničkom vrtu, Siniša Labrović izvest će performans Raščitanje. Koliko smo shvatili, Labrović će ovom prigodom na osobit način komunicirati s biljnim svijetom.

Održat će se brojni književni kvizovi, moći će se nabaviti knjige po popularnim cijenama, a Noć knjige nam se širi i na susjedne zemlje: Sloveniju i Crnu Goru.

Eto, spektakl, što drugo reći. Čovjek bi pomislio, barem taj jedan dan, da živi u najnačitanijoj zemlji na svijetu.

Elem, sve detalje o brojnim programima možete proučiti ovdje.

izvor i foto: promotivni materijal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu