Page arrow

Najljepše knjige

Large best book design
Utorak
18.03.2014.

Lijepa knjiga je lijepa knjiga, pa kaj god bilo u njoj. Lijepa će knjiga privući dokona konzumenta kao što medvjeda privlači sočna kruška. U jednom trenutku izdavači su shvatili značaj dizajna i počeli proizvoditi sve ljepše i ljepše knjige.

Danas više nema iznimno ružnih knjiga kao nekada. Sve su lijepe na svoj način, ali koje su najljepše? Netko je došao na ideju da se organizira natjecanje u ljepoti, svojevrsni izbor za literarnu miss svijeta.

I tako je nastao Best Book Design from all over the World. Ove godine na natječaj je prijavljeno 567 knjiga i članovi stručnog žirija iz tridesetak zemalja prionuli su na posao u gradu Leipzigu, pregledali prispjele natjecateljice – knjige, i odabrali najljepše među najljepšima.

Među 14 nagrađenih knjiga nema naslova iz Hrvatske i to nas je ipak malo rastužilo. Prva nagrada odlazi u Švicarsku i to knjizi Meret Oppenheim. Worte nicht in giftige Buchstaben einwickeln, a sve ostale krasotice možete pogledati ovdje.

izvor: NSK
foto: Crossett Library

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu