Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najbolje od Kinga

Large shining
Utorak
25.03.2014.

Neiskusnu, mlađahnu knjigoljupcu dođu 'oni dani u mjesecu', pa ne zna sam kaj bi čitao. Osjećaj je to vrlo sličan onom kad vas kao dijete prvi put dovedu u slastičarnicu s 30 vrsta sladoleda i kažu – smiješ samo tri kugle, no, hajde, odaberi.

I ti, jadan, gledaš i gledaš i ne znaš sam kaj bi. Htio bi sve i budalasto misliš da bi i mogao samo kad bi ti zlehudi roditelji dopustili. Trideset kugla sladoleda? Pa umro bi na šestoj, ti, lakomisleno djetešce – odaberi tri okusa? Kaj ti se najviše sviđa?

Želim devet okusa! – drsko odgovaraš.

Ne može! – bezobrazno roditelj tjera po svom.

Onda se bacaš na pod i započinješ s histerizacijom vjerujući kako ćeš na taj način osramotiti roditelje, pa će popustiti. Ali to se ne događa! Oni te pokupe s poda i kažu – e sad nećeš ništa dobiti – i još te propisno nalupaju po guzici na sred Jurišićeve. Poslije imaš traume od toga, postaneš pisac i napišeš osvetnički roman.

Enivej, tako je to i s mladim, neiskusnim knjiškim crvima. Njima uvijek savjetujemo isto – čitajte Kinga. Da, ali što? U knjižnici mogu posuditi samo tri knjige! Evo pomno sastavljene liste najboljih knjiga Stephena Kingaklik.

izvor: buzzfeed

foto: Alvaro Tapia

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu