Nagrada za publicistiku

Srijeda
02.10.2013.
Upravo je objavljen ovogodišnji uži popis od šest djela koja se natječu za nagradu Samuel Johnson za najbolja britanska djela iz područja povijesti, politike i prirodoslovnih znanosti. Pobjednik će biti objavljen 4. studenog. Autor najboljeg djela dobit će 20.000 funti nagrade.
Popis otvara knjiga Charlesa Moorea Margaret Thatcher, službena biografija konzervativne političarke. Druga politička biografija na popisu je knjiga Lucy Hughes-Hallett The Pike koja govori o životu talijanskog fašista i pjesnika, Hrvatima dobro poznatog Gabrielea d'Annunzia. Knjiga Charlotte Higgins Under Another Sky govori o tragovima Rimljana u Britaniji. William Dalrymple ušao je na popis s knjigom Return of a King: The Battle for Afghanistan. On je prošao Afganistan u potrazi za tragovima englesko-afganistanskog rata iz prve polovice 19. stoljeća. David Crane napisao je djelo Empires of the Dead o Fabianu Wareu, osnivaču britanske komisije za ukop preminulih tokom Prvog svjetskog rata. Popis zaključuje djelo A Sting in the Tale Davea Goulsona o životu bumbara.
izvor: The Guardian
foto: Marie Hale

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu