Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nabokov & leptiri

Large leptir
Utorak
22.04.2014.

Prije 115 godina i jedan dan rođen je Vladimir Nabokov. O njegovom književnom stvaralaštvu znamo sve ili skoro sve. Znamo i to da je rođen u Rusiji, da je s obitelji preselio u Englesku, pa u Njemačku, iz Njemačke se pred najezdom nacizma sklonio u Francusku, pa onda u Sjedinjene Države, odakle se šezdesetih vratio u Švicarsku gdje je i preminuo 1977.

Ono što je možda manje poznato je Nabokovljeva ljubav prema leptirima! Imao je kolekciju od čak 4000 leptira. Što bi rekla Dunja – "Četiri tisuće bilo čega je puno!"

U okviru obilježavanja sto i petnaeste godišnjice rođenja slavnog pisca, biolog Nikolaj Morozov govorio je o ulozi i značaju leptira u životu i stvaralaštvu Vladimira Nabokova.

Znamo neke pisce S Ovih Naših Prostora koji skupljaju sličice 'Brasil 2014', pa ih lijepe u album. Istražit ćemo vezu između književnosti i sklonosti skupljanju koječega.

izvor: SEEcult
foto: Gustavo Durán

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu