Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Monstrum kojem sam čitala'

Large zatvor
Ponedjeljak
24.09.2012.

Maja Hrgović sudjelovala je u projektu Pisce u zatvor! koji provodi udruga Skribonauti. Projekt se sastoji od jednostavne ideje upoznavanja pisaca i zatvorenika. U projektu su, uz Hrgovićku, sudjelovali Zoran Ferić, Ivana Simić Bodrožić, Tanja Mravak, Neven Vulić i drugi pisci.

Varaždinski zatvorenici su kroz književnu večer i razgovor s piscima trebali razbiti zatvorsku monotoniju i upoznati suvremenu hrvatsku književnost. Međutim, pokazalo se da je obrnuti učinak daleko jači: pisci su bili ti koji su se susreli s ljudima i dilemama kakve ne sreću u svakodnevnom životu. Tako Hrgovićka progovara o stresnom susretu sa zatvorenicima koji su počinili monstruozne zločine, a s kojima je ona trebala veselo pročavrljati o lijepoj književnosti.

Distanciran doživljaj zatvorenika kao obespravljenih ljudi kojima treba pomoć naglo se sukobio s direktnim susretom s ljudima čije zločine nije moguće razumjeti ni opravdati. Romantično zamišljen put u zatvor gdje će autorica zabavljati simpatične kriminalce, poput Casha i Elvisa, tako se pretvorio u stresno i neobično iskustvo koje je bilo povod ovom odličnom novinskom i književnom tekstu.

izvor: Novi list
foto: miss_millions

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage zagorka 20.05.2015.

Junakinje u proturječnom položaju

Na Zagreb Book Festivalu održana je tribina na temu 'Marija Jurić Zagorka – vrednovanje žena u kriminalističkom žanru'.

Kritike
Homepage 443 29.12.2011.

Criticize this!: 'Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo'

Specifično žensko iskustvo izloženo ženskim narativnim glasom koji govori iz ženske perspektive ocrtavaju glavna obilježja feminističkog teksta. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu