Page arrow

Kriminalno dobar izvještaj

Large zbf
Utorak
07.07.2015.

Rijetko se događa da izdavači i organizatori književnih događanja provedu sustavno istraživanje svoje publike. Je li to zbog inercije ili skupe cijene istraživanja? Bilo iz jednog ili drugog razloga, valja pohvaliti Zagreb Book Fest koji je napravio stručno istraživanje svog prvog izdanja i javno podijelio rezultate.

Iza navedene analize stoji Ekonomski fakultet u Osijeku, istraživački partner ZBF-a. Pod vodstvom profesorica Jasne Horvat i Josipe Mijoč (s Katedre za kvantitativnu ekonomiju i informatiku), studentice Ana Zrnić i Tanja Odobašić su tokom Festivala provodile dvije vrste terenskog istraživanja – kvantitativno i kvalitativno.

Naposljetku su napravile analizu koja daje uvid u želje i navike književne publike, a samim organizatorima pruža informaciju o prepoznatljivosti Festivala, stajalištima posjetitelja o Festivalu, održanim događanjima, njihovim promišljanjima o budućim sadržajima ovog događanja te demografiju samih posjetitelja.

Od zanimljivih podataka, navedimo da su većinu publike činile žene (75,0%). Najveći broj ljudi je visoko obrazovan (74,6%) i zaposlen (57,7%). Kao najpouzdanija reklama pokazala se usmena preporuka zbog koje je na Festival došlo čak 34,6% ljudi. Prostorom i programom bila je zadovoljna velika većina ispitanika.

Cijelu analizu možete pronaći na stranici Zagreb Book Festa.

info i foto: ZBF

Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

Intervju
Homepage sebastian barry 20.05.2016.

'Nacionalni mit je lijepi vez laži'

Razgovarali smo sa Sebastianom Barryjem, jednim od najpoznatijih irskih romanopisaca i gostom Zagreb Book Festivala.

Piše: Neven Svilar

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

U fokusu
Homepage rodna djecja 22.05.2015.

Kome treba Pipi?

Pet je žena u četvrtak na Zagreb Book Festivalu diskutiralo o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti. 

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage zbf 07.05.2015.

Kako navući mlade na književnost?

Ususret prvom Zagreb Book Festivalu, razgovaramo s koordinatoricom programa Ivanom Simić Bodrožić.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu