Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Knjige za Gunju i Račinovce

Large 470552489 a3cf0bbe28 z
Nedjelja
19.04.2015.
Udruga Kurziv odlučila je u povodu 10. obljetnice postojanja centralnog projekta udruge - portala Kulturpunkt.hr - pokrenuti akciju prikupljanja građe koja nedostaje školskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima.
Ovim putem pozivamo sve čitatelje da donacijom potrebnih materijala doprinesu potpunoj obnovi knjižnica u poplavljenim područjima. Ukoliko ste u mogućnosti, bili bismo vam zahvalni kada biste kupili neke od naslova ili donirali rabljene naslove učenicima škola u Gunji i Račinovcima. 
Radi se o sljedećoj građi: 
- literatura iz pedagogije, metodike, psihologije, sociologije te knjižničarstva, informacijskih znanosti i informatike
- stručni, znanstveno-popularni i pedagoški časopisi 
- referentna zbirka (enciklopedije, rječnici, leksikoni, atlasi)
- multimedijalni materijali (elektronička građa i izvori, audio-vizualna građa – prije svega filmovi za medijsku kulturu)
- naslovi za lektiru nižih razreda u ilustriranim izdanjima 
- didaktičke i društvene igre
Popis lektirnih naslova za niže razrede osnovne škole potražite ovdje, a popis referentnih filmova za medijsku kulturu ovdje
Akciji se možete priključiti od 23. ožujka, a knjige, CD-e, slikovnice, metodičke priručnike, igre možete donositi u Multimedijalni institut (Preradovićeva 18), radnim danom od 10 do 21 sat, te u Književni klub Booksa (Martićeva 14), od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati. 
Knjige će se skupljati i u caffe baru Limb (Plitvička 16) u tjednu od 20. do 24. travnja, a akcija završava 27. travnja na malom sajmu knjiga Leteća knjižara Monsieur Labissea ponedjeljkom u caffe baru Vinyl (Bogovićeva 3).
Prema navedenom Standardu za školske knjižnice u Republici Hrvatskoj, "Školska knjižnica je informacijsko, medijsko, komunikacijsko i kulturno središte škole" - pomognimo zajedno da tako doista i bude!

izvor: Kulturpunkt
foto: s3aphotography

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu