Page arrow

'Kamov' ide Bekavcu

Large oscar
Petak
12.12.2014.

Dodijeljena je nagrada Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama) napisano na hrvatskom jeziku i objavljeno u razdoblju od 1.9.2013. do 31.8.2014. Nagradu je prvi put dodijelilo Hrvatsko društvo pisaca, a u povijest će kao prvi pobjednik biti zapisan Luka Bekavac koji je dobio nagradu za roman Viljevo.

Ove godine za nagradu su se prijavila 53 književna djela, a prosudbeno povjerenstvo je u uži izbor uvrstilo, uz Viljevo, i Nabrajanja Aleksandra Huta Kone, Bijelo, Žaba, Marjane, Marjane, Prolazi sve Dubravka Mihanovića, Stanje sumraka Sibile Petlevski te Serendipity Milorada Stojevića.

Predsjednica žirija Andrea Pisac obrazložila je odluku: "Kako je vremensko-prostorna smislenost ukinuta na razini stila i teme, Viljevo najdojmljivije ulazi pod kožu na razini emocije i raspoloženja."

izvor: Jutarnji list
foto: Acreelman

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage kamov se vraca kuci 19.02.2012.

KRITIKA 139: Zoran Krušvar

Krušvarov junak Anđelko, nije ništa drugo do 'papirni junak', protagonista sa velikim 'P', odnosno puka literarna konstrukcija. 

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage 211 12.02.2009.

Dr. Ostojić: Kamov

Zdravka je čitanje 'Isušene kaljuže' odvelo na rub tuberkuloze i incesta, te preko ruba alkoholizma i impotencije. Ima li nade, doktore?

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu