Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

KaLibar bestival

Large 4684637761 a632253d6d z
Ponedjeljak
15.09.2014.
Kalibar bestival međunarodni je festival književnosti i kulture koji se već drugu godinu krajem rujna događa u Zadru.
Ove godine bestival nudi književni, glazbeni i izložbeni program. Među gostima posebno valja istaknuti danskog pisca bosanskih korijena Alena Meškovića čija je knjiga Ukulele Jam prvo postala hit u Danskoj, da bi je tek onda čitali u hrvatskom prijevodu. Rumena Bužarovska, mlada makedonska spisateljica, predstavit će svoje priče koje uskoro izlaze u Hrvatskoj.
Ivana Simić Bodrožić govorit će o svojoj novoj zbirci priča 100% pamukU sklopu festivala upoznat ćemo i projekt Balkan Noir koji je rezultat suradnje nekoliko hrvatskih izdavača sa ciljem da vrate kriminalistički žanr u književnu javnost. Zadru će svoje krimi romane predstaviti Merita Arslani, Emir Imamović Pirke i upravo objavljeni Želimir Periš.
Na čelu selekcije lokalnih književnika stoji Stanislava Nikolić Aras sa svojom prvom zbirkom poezije Takve se stvari događaju ljudima, a na festivalu će priliku dobiti i zadarski autori Mirjana Mrkela i Robert Nezirović.
Među gostima festival još su i pjesnici Dorta Jagić i Marijo Glavaš, prozaisti Marko Gregur i Kristijan Mirić, šibenski informatičar sa svojom prvom knjigom Informatičar starog kova
Uz izložbu iz kolekcije Voje Šindolića koji u Zadar donosi radove američkih bitnika od Bukowskog do Ginsberga, festival će otvoriti prodajna izložba Maše Kolanović čiji su kompletni prihodi namijenjeni zadarskim beskućnicima. U centru festivalskog programa je i Storytelling Show Tanje Mravak.
Festival se održava od 18. do 20. rujna u dvorištu Kazališta lutaka u Zadru. O programu možete saznati više na web stranici bestivala.

foto: Marlo Fajt

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu