Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Hrvatska SF scena

Large sferakon
Utorak
03.04.2012.

Po broju posjetilaca SF konvencija, Hrvatska je četvrta u Europi, odmah iza Velike Britanije, Finske i Poljske. Ove godine, hrvatski SFerakon ujedno će biti i domaćin Eurokona, europske godišnje konvencije ljubitelja SF-a. Konvencija će se održati od 26. do 29. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u hotelu Internacional.

Očekuje li nas najezda kosatih i asocijalnih geekova u Zagrebu? Nipošto! - kaže Petra Bulić, predsjednica Društva za znanstvenu fantastiku SFera, udruge koje je najzaslužnije za niz izdavačkih aktivnosti na hrvatskoj SF sceni.

Predstavljajući SFerakon, Bulić objašnjava kako je festival koncipiran od niza predavanja, radionica, kvizova i diskusija. Očekuju nas predavanja iz popularne znanosti, štandovi domaće i strane SF literature, tečajevi klingonskog jezika te mnogo prilika za druženje. Gosti festivala su književnici iz znanstvenih supersila: Tim Pauers (S.A.D.), Charlie Stross (Velika Britanija), Dmitrij A. Gluhovski (Rusija) i, naravno, Darko Macan (Hrvatska).
Petra Bulić također objašnjava kako društvo SFera nije ekskluzivna kompanija, nego zajednica SF entuzijasta. SFera ima golemu knjižnicu s više od 5.000 naslova i program literarnih radionica i filmskih matineja. Članovi se okupljaju u prostorijama Mjesnog odbora Novi Zagreb zapad (na Kajzerici) utorkom od 20 sati i pozivaju nove članove. S obzirom na rad udruge i program SFerakona, ljubitelji SF-a uistinu imaju mnoštvo razloga veseliti se ovom mjesecu.
Izvor: Novossti
foto: Iern

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu