Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Houellebecq nadomak smrti?

Large houellbecq
Četvrtak
11.12.2014.

Film Near Death Experience redatelja Benoîta Delépinea i Gustavea Kerverna nama je naročito zanimljiv jer se u njemu pojavljuje francuski književnik Michel Houellbecq, i to ne kao redatelj ili scenarist, nego kao - glavni glumac! 

Houellbecq glumi Paula, operatera u call centru, koji bježi od svakodnevne rutine u planine Provanse i doživljava blizak susret sa smrću. 

Redatelji Delépine i Kervern obrazložili su odabir Houellbecqa za glavnu ulogu: "Izabrali smo ga da bude naš glumac: spisatelj koji po nama osjeća najautentičnije. Nadali smo se da će njegova intelektualna pomnost oblikovati i to kako on glumi, i imali smo sreće. Houellebecq je dao život našim riječima. Kad se suočavamo sa smrću, ništa nije ljepše od istine."

Film igra na Human Rights Film Festivalu u kinu Europa danas, u četvrtak 11.12. u 18 sati, te u nedjelju 14.12. u 16 sati. Ulaz je slobodan.

izvor: HRFF
foto: Mariusz Kubik

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu