Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

GKR Lab

Large 8080028846 010790c8e8 z
Četvrtak
06.11.2014.

Ako mislite da je spoj staromodne knjižnice i suvremenog laboratorija moguć samo u crtanim filmovima o Dexteru, onda vam valja poći u Rijeku te posjetiti Gradsku knjižnicu Rijeka koja je upravo predstavila GKR Lab.

GKR Lab je mjesto učenja, predstavljanja i dijeljenja znanja i kreativnosti utemeljenima na novoj pismenosti za djecu i mlade. Područja kojima se bavi su 3D-modeliranje i printanje, dizajn svih vrsta (web, product, gaming...), programiranje, audio- i video-kultura, fotografija, razvoj video igara, scenaristika, razvoj stripova itd.

Sve je to prilagođeno prvenstveno djeci, mladima i laicima, a u svrhu educiranja i populariziranja bavljenja navedenim područjima. 

U sklopu GKR Laba pripremljen je i Manifest stvaralaštva koji ističe osnovne programske smjernice rada Knjižnice kada je stvaralačka kultura u pitanju. Manifest možete pročitati na stranici Gradske knjižnice

foto: 3D printer (Creative tools)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu