Page arrow

Festival Fališ

Large falis festival plakat press  2
Ponedjeljak
24.08.2015.
Treći Festival alternative i ljevice (Fališ) u Šibeniku posvećen je Šibenčanima, herojima Sutjeske, a održat će se od 2. do 5. rujna u Šibeniku. Krovna tema je antifašizam, a u sklopu nje obradit će se razne teme koje sežu od 'abecede ustaštva', preko odnosa crkve i antifašizma, sve do situacije u Siriji, ali i mogućnostima otpora u pustinji postsocijalizma. 
Osim filmskog i razgovornog dijela, Fališ nam donosi i zanimljivi književni program. 
U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 3. rujna u 19 sati održat će se promocija reizdanja knjige Limenke i ciklame autorice Jele Godlar Brešan. Riječ je o svojevrsnoj kronici događanja u Hrvatskoj od 1941. do 1945. S autoricom će razgovarati Emir Imamović i Kruno Lokotar.
Odmah potom, u 20 sati u Maloj loži, crnogorski pisac Andrej Nikolaidis održat će predavanje na temu 'Još jedna ovakva pobjeda nad fašizmom i neće nas više biti'. Na istom mjestu u 21 sat održava se promocija knjige Pobuna u pustinji postsocijalizma Srećka Horvata i Igora Štiksa.
Sljedeći dan, 4. rujna u 18:30, u šibenskom Press centru HND-a održava se javna rasprava o odgovornosti uredništva portala za sadržaje komentara čitatelja. Sudjeluju Saša Leković i Davorka Blažević, uz moderatora Emira Imamovića.
U 21 sat u Maloj loži Kruno Lokotar i povjesničar Dragan Markovina promovirat će novu knjigu potonjeg, Povijest poraženih.
Naposljetku, 5. rujna u 20 sati u Maloj loži održava se promocija novog Nikolaidisovog romana Smjena straže. Na promociji, uz autora, govore Kruno Lokotar i Srećko Horvat. 

Detalji o festivalu i programu nalaze se na službenoj stranici.

info i foto: Fališ

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu