Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Fatherland

Large fatherland
Ponedjeljak
05.05.2014.

U nekoliko navrata zamolili smo da nam iz Srbije ne šalju faksove na ćirilici, ali džaba je govoriti.

Naša hrvatska faks mašina loše reagira na ćirilično pismo. Odmah se počne tresti i poskakivati po stolu kao jazavac pred sudom. Poslije svakog faksa na ćirilici moramo zvati majstora, a to košta. Nastaju nam rupe u budžetu što otvara cijeli niz drugih problema.

Jučer nam je stigao faks iz Pančeva. Čekajući da dođe majstor Stribor i popravi štetu, nismo gubili vrijeme, već smo uz pomoć gugla polako prevodili vijest.

Kanadska stripašica Nina Bunjevac gostovala je jučer, u sklopu GRRR! Programa, u galeriji Elektrika u Pančevu gdje je kroz seriju slajdova govorila o svojoj novoj knjizi, graphic novelu Fatherland.

Priča je to o njezinoj obitelji i djetinjstvu, prije svega o ocu koji je 1977. poginuo u eksploziji u Torontu. Bio je pripadnik antijugoslavenske terorističke organizacije predvođene Nikolom Kavajom, poznatim po neuspjelom pokušaju da otme zrakoplov American Airlinesa 1979., te se njime obruši na zgradu Centralnog komiteta Jugoslavije u Beogradu.

Fatherland krajem ljeta ili ujesen izlazi u Velikoj Britaniji, Kanadi, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj i kod nas – u Hrvatskoj, u izdavačkoj kući 2X2, već specijaliziranoj za domaće i autore iz regije.

izvor: SEEcult
foto: naslovnica engleskog izdanja Fatherlanda (ljubaznošću izdavača 2X2)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu