Page arrow

Erotika u Frankfurtu

Large kamasutra
Nedjelja
14.10.2012.

Premda je Sajam knjiga u Frankfurtu nominalno posvećen dječjoj književnosti, sajam je preplavljen tzv. 'knjigama za odrasle'. Radi se o tržišnoj reakciji na uspjeh romana Pedeset nijansi sive E. L. James. Posjetitelji tako govore o 'tonama erotskih romana' iz različitih dijelova svijeta i različitih podžanrova (pa tako imamo čak i erotske romane o zombijima).

Jedan od najtraženijih romana na sajmu je kanadski erotski roman S.E.C.R.E.T., a pozornost je privukao i velški izdavač Xcite Press knjigom Kama Xcitra, 'vodičem za seksualne pozicije s 3D hologramskim ilustracijama'.

S druge strane, pojedini izdavači reagiraju negativno na Jamesin trend. Tako će izdavačka kuća Virago objaviti knjigu Pedeset nijansi feminizma koja će sadržavati pedeset priča različitih žena. Viragova urednica Lennie Goodings nazvala je tu knjigu 'lijekom koji nam je upravo sad potreban'.

izvor: The Guardian
foto: Satyrika

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu