Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Bukowski na perzijskom

Large iran
Srijeda
20.08.2014.
Osvanuo je, evo, i taj dan. Poezija Charlesa Bukowskog bit će objavljena u Iranu! Pjesme legendarnog namćora na perzijski je preveo pisac Alireza Behnam, a knjigu će izdati izdavačka kuća Sarazamin-e Auraj
Zasad nije poznato koliko će prijevod biti blizak izvorniku. U iranskom Ministarstvu kulture vrlo su osjetljivi, naročito kad je u pitanju erotski sadržaj i grubi, psovački jezik.
Je li onda uopće za očekivati da će poezija Charlesa Bukowskog dobiti zeleno svjetlo? I još važnije, ima li smisla objavljivati nekakvu superlight verziju Bukowskog? Vjerojatno su ipak probrali najmanje problematično stihovlje.

izvor: HRT
foto: James Gordon
Možda će vas zanimati
Glazbeni dnevnik
Homepage homeless 02.12.2015.

Promrzli cvrčak

Pjesma 'Started at an Ending' Banner Pilota govori o legendarnom luzeru, siromahu i piscu Johnu Fanteu, uzoru Charlesa Bukowskog. 

Piše: Andrija Škare

Glazbeni dnevnik
Homepage 24 therapy 29.05.2014.

Dan Bukowskog

'Kad se prijatelji rastaju' neke podsjeća na Jasmina Stavrosa, a neke na punk bend Therapy? i pjesmu 'Six Mile Water'.

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage 229 20.03.2009.

Dr. Ostojić: Bukowski

Sulejman je veličanstveni umjetnik na trapezu. Zapravo, bio je veličanstven dok se nije uhvatio Bukowskog. Sad mu treba mreža...

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu