Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Book Crossing na Trešnjevci

Large bookscrossing
Četvrtak
10.07.2014.

Dobre vijesti stižu s Trešnjevke. U Centru za kulturu Trešnjevka, u narodu znanom kao CeKaTe, proglašena je prva Book Crossing zona!

Na pitanje kaj je to Book Crossing, stiže hitar odgovor: Međunarodna akcija pokrenuta prije desetak godina koja se realizira ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom 'PROČITAJ ME!' koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. 

Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu 'bookcrosseri' ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene.  

Doznajemo da je dosad u svijetu oslobođeno preko 15 milijuna knjiga!

Dakle, knjiga vas faktički povlači za rukav i moli da je pročitate. Kakvog to srca kamenog morate biti, a da to i ne učinite? Džabalesku knjige, pa gdje tog još ima. Podsjetimo još jednom: čitanje dobrih knjiga može vam pomoći da ne zapadnete u loše društvo, te vas dovesti u stanje ushita.

izvori i foto: culturenet, CeKaTe

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu