Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Besplatni Liliputanci

Large 5086028235 069ae25bc0 z
Ponedjeljak
29.12.2014.
Objavljeno je šesto ovogodišnje digitalno izdanje iz Edicije Katapult, prvijenac mladog varaždinskog pisca Maria Surjaka (1977.) Radi se o zbirci priča Liliputanci u zoološkom vrtu koji je u tiskanom obliku za udrugu Katapult 2010. godine objavio riječki izdavač ZIGO
Mario Surjak rođen je 1977. godine u Varaždinu, a živi i radi u Ivancu. Njegove kratke priče i pjesme objavljivane su u brojnim novinama i časopisima (Vijenac, Večernji list, Jutarnji list, Quorum, Urbani vračevi...) te zbornicima i antologijama. 
Zbirka Liliputanci u zoološkom vrtu donosi zgode i nezgode iz provincijskih gradića ili velikog grada, pripovijeda o superjunaku koji spašava svijet, progovara o intimnosti i propituje odnose među ljudima, kao i opstanak pojedinca u njemu. Ponekad je pristup potpuno realističan, a ponekad nepovratno, ali planski klizi preko granice apsurda. 
E-izdanje knjige dostupno je potpuno besplatno na službenoj web stranici Katapulta i na Katapultovom profilu na ISSUU, platformi za digitalno objavljivanje.
e-Edicija jedna je od aktivnosti programa Edicije Katapult kroz koji je od 2006. godine tiskano 23 prvijenaca mladih i neafirmiranih spisateljica i pisaca u suradnji s izdavačkim kućama ZIGO i Studio TiM iz Rijeke. Program Edicije Katapult provodi se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Odjela za kulturu Grada Rijeke.

foto: Mike Souza

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu