Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bücher frei

Large plaza
Utorak
24.07.2012.

Politika nove vlade, kao i mnoštva lokalnih 'sezonaca', sastoji se u pretvaranju svakog dijelića prostora, prirode i kulture u turističku ponudu. Istim primjerom poveo se i izdavač V.B.Z. koji je prvi shvatio da bi brojni turisti mogli poželjeti pročitati kakvo domaće književno djelo na plaži. Stoga je objavio posebna izdanja hrvatskih djela na engleskom jeziku.

Radi se o Krležinom Povratku Filipa Latinovicza, esejima Slavenke Drakulić The Balkan Express, Ferićevom romanu Smrt djevojčice sa žigicama i Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu. Navedena izdanja moći će se nabaviti u knjižarama, kioscima Tiska i suvenirnicama. Očekuje se i izlazak pete knjige, viške kuharice Škoj na pjat, koja će izaći na engleskom i talijanskom.

Urednik Drago Glamuzina najavio je da će svake godine objaviti po jedno kolo u kojem će se pronaći po jedan klasik (sljedeće godine najavljen je Ivo Andrić), jedna knjiga publicistike i beletristika domaćih suvremenih autora.

Projekt nije bilo teško ostvariti budući da su prijevodi navedenih knjiga već postojali pa ih je samo trebalo otkupiti, objaviti i distribuirati. Ipak, Glamuzina je upozorio da će sljedećih godina biti potrebno prevoditi djela na engleski što je teško izvesti jer je državni fond za prevođenje hrvatskih djela namijenjen isključivo stranim izdavačima. Stoga je apelirao na Ministarstvo kulture da taj fond bude otvoren i domaćim izdavačima.

izvor: Novi list
foto: lonecellotheory

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu