Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Andrićevi romani u jednoj knjizi

Large andric romani
Ponedjeljak
07.07.2014.

Ima dana kad vam se ne čitaju friški naslovi. Unutarnji glas savjetuje vam – posegni za kakvim klasikom i vi kao u snu odlazite u svoju knjižnicu s preko 6000 naslova, gledate sve te libre, prebirete prstima po njima kao Jimmy Page po žicama Fender tambure ne znajući što bi vam najbolje sjelo u tom trenutku.

Andrić! Tako je, uzmite dobrog Ivu kojega niste godinama čitali. Imate sve njegove knjige, ali gdje su k jarcu? Jednu po jednu posudili ste ih raznim ljudima i dakako – nigdar ih nisu vrnuli!

Zakaj ljudi ne vraćaju knjige? Uskoro ćemo opširnije pisati o ovom fenomenu, ali ne sad, ne ovaj tren. Uglavnom – jednom posuđene knjige ne vraćaju se u 98 posto slučajeva.

I tako ste ostali bez Andrića. Na um vam pada kako bi bilo lijepo da se sva ili gotovo sva njegova duža proza hiti u jednu jedinu knjigu koju ne bi mogli, htjeli, nikome posuđivati. A nitko je ne bi ni pokušao posuditi jer bi bila teška i kao takva – ležala bi na polici gdje su knjige isključivo za po doma. Eh kad bi se netko dosjetio pa izdao Andrićeve romane u jednoj knjizi.

Kakva koincidencijalna slučajnost! Pa Laguna je, dragoviću, već izdala točno ono kaj ste si zamislili – četiri Andrića u jednoj knjizi!

Travnička kronika, Na Drini ćuprija, Gospođica i Prokleta Avlija, sve u jednoj knjizi na 770 stranica i sve to za, kako čujemo, tričavih 999 dinara. Ako ovo nije povoljna prilika, onda ne znamo što je!

izvor i foto: Laguna

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu