Page arrow

Anarhistički sajam knjiga 2015.

Large anarhisticki sajam plakat 2015
Ponedjeljak
06.04.2015.
Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga održat će se od 10. do 12. travnja 2015. u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici.
Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već jedanaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje anarhističke/slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi. 
Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga bit će otvoren u petak, 10. travnja, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u 15 sati, a sajam će trajati do 19 sati, dok će predavanja i diskusije potrajati do 20:00 sati. U subotu sajam otvara vrata u 10 sati i traje do 20:00, a u nedjelju do 15 sati.
Na sajmu će ove godine sudjelovati gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Engleske, Francuske, Njemačke, Grčke, Belgije i drugih zemalja.
Osim knjiga i drugih izdanja, program sajma uključuje niz diskusija i predstavljanja pa će ove godine biti riječi o migracijama, granicama i problemima koji iz toga proizlaze, bit će predstavljen novoosnovani nogometni klub Zagreb 041, a program prvog dana sajma zaključuje razgovor u situaciji u Francuskoj, anarhističkim inicijativama i životu nakon napada na Charlie Hebdo početkom godine, koji je stvorio atmosferu represije i straha u toj zemlji.
Program u subotu započinje razgovorom o školovanju (djeca i odrasli su pozvani!), nakon čega će biti riječi o realnostima i kulturološkim razlikama organiziranja i aktivizma na 'zapadu' i 'istoku', a program zaključuje diksusija o antimilitarističkim inicijativama u Grčkoj.
Sajam i sva predavanja/diskusije su besplatni te otvoreni za sudjelovanje.
Više informacija o sajmu i programu pogledajte na web stranici sajma
Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage 2385263392 1dd6d4bf05 z 16.04.2015.

Anarhizam je otvorena knjiga

U sjeni većih i manjih sajmova, u Zagrebu se održalo već 11. izdanje Anarhističkog sajma knjiga. Razgovaramo s organizatorima ASK-a.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu