Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Alan Ford u Zenici

Large alan ford
Nedjelja
01.02.2015.

U Muzeju grada Zenice otvorena je izložba posvećena stripu Alan Ford. Ovu vijest pozdravit će brojni fanovi družine TNT s ovih prostora.

Direktor muzeja Adnadin Jašarević izjavio je na otvaranju:

"Zahvaljući Ambasadi Italije u Bosni i Hercegovini obezbjedili smo ovu sjajnu izložbu koja ima za cilj upoznati nas ili podsjetiti na strip koji 'živi' u Bosni i Hercegovini, a ranije u Jugoslaviji. Prvi primjerak sam pročitao prije 40 godina i od tada nisam prestao, a posjedujem sve epizode. Strip Alan Ford je crnohumorna kritika kapitalističkog svijeta i donekle socijalističkog. Alan Ford nigdje se nije primio ma gdje da su ga zasijali osim u Italiji i Jugoslaviji, a zašto je to tako, tu bi trebale istražiti sociološke, sociopsihološke i druge analize."

U pravu je Jašarević. Fenomen uspjeha Alan Forda na prostoru bivše države trebali bi istražiti stručnjaci iz navedenih područja, ali negdje duboko u sebi svaki ljubitelj Alan Forda zna odgovor.

izvor: e-novine
foto: luiginter

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu