Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

51. Goranovo proljeće

Large prolje e
Četvrtak
20.03.2014.

Stiglo proljeće. Whatever, neš ti spektakla. Prava vijest bi bila da uopće ne stigne, te da se ova blaga zima nastavi sve do kraja kolovoza! Ono što je puno važnije danas je Svjetski dan poezije i to je ono čemu se radujemo. Obilježava se po cijelom svijetu, ali kako mi ne živimo u cijelom svijetu nego u Hrvatskoj ukazat ćemo samo na naš centralni pjesnički događaj, a to je svakako – 51. Goranovo proljeće.

Bit će dodijeljene nagrade: Goranov vijenac Gordani Benić i Goran za mlade pjesnike Katji Knežević. O tome smo još ranije promptno dojavili.

Na otvorenju 51. Goranova proljeća nastupaju: Adam Borzič, Amir Or, Andriana Škunca, Borben Vladović, Brane Mozetič, Cosmin Perţa, Dénes Krusovszky, Dinko Telećan, Đorđe Matić, Enes Halilović, Francis Combes, Gordana Benić, Irena Matijašević, Katja Knežević, Kemal Mujičić Artnam, Martina Vidaić, Petar Matović, Predrag Lucić, Romeo Mihaljević, Tomica Bajsić, Vojo Šindolić i Yolanda Castaño.  

Program vodi prekaljeni voditelj, ali i pjesnik od formata – Ivica Prtenjača ili umjetničkim imenom: Žak Prtenžak.

O detaljima programa možete doznati ovdje i ovdje.

izvor: culturenet
foto: cobalt123

Možda će vas zanimati
Intervju
Homepage 36680 129258830442367 7344126 n 22.03.2018.

'Kolektivno pamćenje oblikuje i pjesmu i prostor'

Razgovarali smo s englesko-velškom pjesnikinjom Zoë Skoulding, gošćom Goranovog proljeća.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu