booksa

Razgovor sa Slavenkom Drakulić

Slavenka Drakulić u Booksi je govorila o Fridi Kahlo, svojoj fascinaciji tijelom i boli, ulozi intelektualca u društvu i planovima za budućnost.

booksa

Čitajte na netu

Kao lektiru za ovaj tjedan izabrali smo vam par zanimljivih tekstova s neta - Williams, Perišić, Tomić, Savičević Ivančević i Andrijašević.

booksa

Jergović i Coelho

Ponekad je dovoljno gledati košarkašku utakmicu da biste počeli razmišljati o književnosti. Uz Hrvatsku i Portugal, Jergović se sjetio Coelha. 

booksa

Natječaj Republike Titoslavije

Republika Titoslavija poziva sve autore stripa s prostora bivše Juge da se ujedine u javljanju na natječaj na temu 'Strip o Če Gevari'.  

booksa

Cenzure

Azijske države provode cenzuru obustavom distribucije. U Rusiji na udaru cenzure Kasparov, a u Kini vodiči koji spominju masakr na Tiananmenu.

booksa

Literarne posljedice 11. rujna

Novinar portala 'USA Today' Bob Minzesheimer istražio je odnos fikcije i nefikcije na temu napada na Svjetski trgovinski centar.

booksa

Najljepše hrvatske knjige

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta potvrdila je izbor i prispijeće najljepših hrvatskih knjiga u sezoni 2006./2007.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.