Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

'Zvonko' za Pepu Puh

Large zvonko Foto: AllieKF / Flickr
Ponedjeljak
30.11.2015.
Odajući počast prerano preminulom Zvonku Todorovskom, nagrađivanom autoru knjiga za djecu i mlade, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) ljetos je raspisalo 2. natječaj Zvonko za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade. 
Tročlani je žiri (u sastavu Snježana Babić-Višnjić, Silvija Šesto, Sonja Smolec) od 38 prispjela rukopisa odabrao najbolji, a to je roman Bio sam pas i opet sam koji je napisala Pepa Puh (što je pseudonim Nene Lončar, ujedno i lanjske dobitnice ove nagrade). Nagrađenoj autorici i ujedno prevoditeljici sa psećeg jezika dodijelit će se medalja i tiskati knjiga, te će dobiti 60 autorskih primjeraka nagrađena djela. Svečana dodjela nagrade je u četvrtak, 3.12. u Hrvatskom centru za dječju knjigu.

Prema službenom obrazloženju, "autorica je opet osvojila žiri ludizmom, dosjetkama i duhovitostima koje jednostavno pršte dok se iz pseće perspektive nižu problemi s kojima se danas suočavaju naši četveronožni ljubimci koji pokušavaju održati s nama korak dok nastojimo izgraditi uspješan suživot."

izvor: HDKDM

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu