Srijeda
29.11.2017.

Zvonko ide kapetanu Flegmarinu
Extra_large_kids_read_2
Foto: Ramstein Air Base
A+ A-
Odajući počast prerano preminulom kolegi Zvonku Todorovskom, nagrađivanom autoru knjiga za djecu i mlade, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) ljetos je raspisalo 4. natječaj Zvonko za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade.
 
Četveročlani je žiri (u sastavu: Snježana Babić-Višnjić, Silvija Šesto, Mladen Kopjar i Vlasta Golub) pročitao 38 prispjelih rukopisa koji su odgovarali propozicijama natječaja i odlučio pobjednicu.

Dobitnica Zvonka je Magdalena Mrčela za roman Kako je Flegmarin postao kapetan
 
Riječima žirija, radi se "o duhovitoj obiteljskoj priči s ozbiljnom temom – dolazak prinove u obitelj Balić koja remeti dotadašnju obiteljsku dinamiku. Radnja romana postavljena je na nekoliko pripovjednih platformi, točnije svaki član obitelji dobiva prostor za svoje predstavljanje u prvom licu, pri čemu oni postaju više od književnih likova – postaju uvjerljivi i punokrvni junaci naše svakodnevice, nalik na naše susjede, rođake, prijatelje."
 
Tekst je ilustrirao Marijan Lončar.
 
Nagrađenoj autorici dodijelit će se medalja, 1.000 kuna i tiskati knjiga, te će dobiti 100 autorskih primjeraka nagrađena djela. Svečana dodjela nagrade održat će se u subotu, 9. prosinca u 11 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE