Page arrow

Želite postati face? Osvojite knjigu!

Large 1623
Četvrtak
28.05.2009.

Dječja spisateljica Sanja Pilić u travnju je objavila svoj novi roman za za mlade Fora je biti faca, zar ne? (Mozaik knjiga) samo pola godine nakon velikog uspjeha njezina romana Što cure govore? Što dečki govore? koji je samo tri mjeseca nakon objavljivanja reizdan već drugi put.

Fora je biti faca, zar ne? deseti je naslov objavljen u nagrađivanoj biblioteci Sanja Pilić za mlade koju izdaje Mozaik knjiga. Pitanje ili uzvičnu rečenicu u naslovu autorica je namjerno odabrala jer karakteriziraju mladenačko doba u kojem se nalazi većina čitatelja kojima je biblioteka i namijenjena (adolescenti). Roman govori o pubertetskim dogodovštinama jednog tinejdžera u nizu kratkih priča, čitaj: mladenačkih avantura i otkrivanja svijeta; od ljubavnih problema, nadmudrivanja s roditeljima do prijateljskih zgoda i raznih  drugih događanja s komičnim elementima. Fora je biti faca, zar ne? nastavlja niz autoričinih divnih romana za tinejdžere  koje je hrvatska čitalačka i stručna publika odavno prepoznala.

Sanja Pilić, autorica je 10 romana za djecu i mlade, objavljenih u biblioteci Sanja Pilić za mlade, dvostruka dobitnica nagrada 'Grigor Vitez' i 'Ivana Brlić Mažuranić', a njezin roman Jesam li se zaljubila? Hrvatski centar za dječju knjigu nominirao je za časnu listu IBBY-a za 2008. godinu. Dobitnica je nagrade Mato Lovrak u 2008. godini.

A ako znate za koje je dvije kartke priče Sanja Pilić osvojila nagrade Večernjeg lista 1981. i 2005. godine i ako nam svoje točne odgovore pošaljete na adresu info@booksa.hr zajedno sa svojim podacima (ime, prezime i adresa) možete osvojiti knjigu Fora je biti faca, zar ne? Mozaik knjiga vas časti s čak pet primjeraka knjige, a točne odgovore primamo do 14. lipnja 2009. Sretno!

Točnim odgovorom 'Ah, ludnica' i 'Muškarci mog života' knjige su osvojili naši čitatelji i jedna čitataljice diljem zemlje:

1. Filip Tonković
2. Leo Gnjidić
3. Bruna Kristić
4. Mario Vidić
5. Zdravko Mirosavljević

Čestitamo i ispričavamo se na kašnjenju!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu