Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Završen jedanaesti Monte Librić

Large 3393307296 9b5cdaebf6 b Foto: Douglas / Flickr
Ponedjeljak
30.04.2018.
U ponedjeljak, 30.4., završeno je jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić. Sedam dana festivala pružilo je brojne programe, radonice, kazališne predstave i promocije. Prikazivani su i animirani filmovi, a bilo je izloženo oko 3.000 hrvatskih, talijanskih i engleskih naslova za djecu. 
Najprodavaniji su naslovi ovogodišnjeg Monte Librića edukativna slikovnica Mrljek i Prljek autorice Jelene Pervan i ilustratorice Jelene Brezovec (naklada Evenio), Gregov Dnevnik – Nezgoda za nezgodom Jeffa Kinneya (Mozaik knjiga) te popularni Smogovci Hrvoja Hitreca (Školska knjiga). 
Uz ovogodišnju festivalsku temu Animiraj me! organizatori su osmislili nagradnu igru. Valjalo je u papertoy formi izraditi papirnatu Baku Librić, fotografirati je te je podijeliti na društvenim mrežama. Za izvorni je nacrt bio zadužen umjetnik Marko Zubak. Organizatorima je pristiglo više od 80 fotografija papirnatih bakica, a najuspješniji su radovi nagrađeni knjigom o izradi papertoysa
Spomenimo još i festivalski Dan za knjižničare na kojem je sudjelovalo više od 40 knjižničara iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, čija je Mestna knjižnica Ljubljana sudjelovala i u službenom programu. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu