Srijeda
03.05.2017.

Zagreb Book Festival: Fragilnost
Extra_large_austrija
Innsbruck (Foto: barnyz / Flickr )
A+ A-
Književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) u svojem će se trećem izdanju održati u Zagrebu od 22. do 28. svibnja s fokusom na Austriju, njenu književnost, film, glazbu i društvenu klimu. U skladu s fokusom, tema festivala je Fragilnost.
 
Najistaknutija gošća ZBF-a je austrijska književnica i novinarka Erica Fischer. Njen najpoznatiji roman Aimee & Jaguar u Hrvatskoj je objavila Ženska infoteka 2000. godine, a u povodu gostovanja ZBF će predstaviti novo izdanje romana, u prijevodu Jasne Dakić.
 
Uz tradicionalni književni program i prodajni sajam, očekuju nas i večernje diskusije o svakodnevnim fragilnostima - o ravnopravnosti, politici i društvu, slobodi govora, virtualnim identitetima...
 
Najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati u više od 15 događanja: razgovora, predstavljanja i radionica. 
 
Središnji festivalski program i ove se godine odvija u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO). Glazbeni i filmski program odvit će se u kinu Tuškanac i Vinyl baru, gdje će biti prikazana tri filma te održana četiri koncerta.
 
"Uvjereni kako umjetnost nije samo nadgradnja i luksuz, već osnova koja nas potiče na kritičko promišljanje, empatiju, i u konačnici utječe na kvalitetu života, kako pojedinca tako i društva, ustrajemo u ideji da ona bude dostupna svima", poručili su iz ZBF-a.
 
Detalje o programu možemo pratiti preko web stranice ZBF-a i Facebooka.
POVRATAK NA VRH STRANICE