Utorak
31.05.2016.

Vrisak u Rijeci

booksaExtra_large_vrisak
Foto: V.B.Z. / Facebook
A+ A-
Književni festival Vrisak održava se deveti put, u Rijeci od 2. do 12. lipnja. 
 
Na festivalu gostuje čak 150 autora, prevoditelja i nakladnika iz cijele Europe. Program donosi preko 50 događanja: tribine, radionice, predstavljanja knjiga, koncerte...
 
Program je podijeljen u šest dijelova: četiri postojeća (Knjiga ispod čekića, Balkan Express, Putovanje Europom u 30 knjiga i Rijeka piše) i dva nova (Vrisak music i Vrisak cinema). 
 
Nove će knjige predstaviti domaći autori Ivica Đikić, Rade Šerbedžija, Daša Drndić, Ivana Bodrožić i brojni drugi. Iz regije stižu Dragan Velikić, Velimir Ćurgus Kazimir, Miodrag Popović, Ahmed Burić, Jasmin Imamović i Juraj Hudolin.
 
Europski gosti predstavit će knjige koje izlaze u V.B.Z.-ovoj biblioteci Europom u 30 knjiga. U Rijeku stižu Christos Ikonomou (Grčka), Monika Kompaníková (Slovačka), Myrto Azina Chronidi (Cipar), Tõnu Õnnepalu (Estonija), Sjón (Island), Emil Andreev (Bugarska) i Riikka Pulkkinen (Finska). 
 
Književni programi održat će se na brojnim riječkim lokacijama – na brodu Marina, u antikvarijatu Ex Libris, klubu Bačva, book caffeu Dnevni boravak, na dječjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka, u Art-kinu Croatia, u Filodrammatici te Gradskoj knjižnici.
 
Osim festivalskog izdanja s brojnim gostovanjima i programima, najveća riječka književna manifestacija, organizirat će i sajam knjiga s velikim brojem nakladnika, najnovijim naslovima i popustima do 80 %. Sajam se odvija na tri lokacije: u V.B.Z. knjižari na Korzu i u kupolama na Jadranskom trgu i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Sajam je već počeo i traje do kraja festivala, do 12. lipnja. 

Organizator festivala je izdavač V.B.Z. Detaljan program može se pronaći na web stranici festivala.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!